četvrtak, 8. kolovoza 2013.

Prijavite se na radionice unutar BAF!-a
Svoje prijave sa svojim imenom, prezimenom, brojem mobitela i E-mailom šaljete na baffestival@gmail.com

RADIONICA MONTAŽE
 


Program radionice na Baranja animation festivalu u Batini, 2013.
Predavač: Antun Balog
Tema radionice o montaži: Kako napraviti uzbudljivu filmsku priču
Predavanja će se održati u prostorima u kojima se održava festival. Prva radionica počinje u petak 23.8.2013. u 16:00.

Kratki opis teme:
Sudionici radionice će se upoznati s osnovama filmske montaže i njezinim karakteristikama. Njezine će karakteristike biti predstavljene u dva dijela, njezina tehnička priroda, kojim softwerom i hardwerom se koristiti i, s druge strane, njezin stvaralački postupak u kreativnom smislu. U stvaralačkom postupku u užem smislu sudionici će se upoznati s pojmovima kao što su: kadar, rez i ostale montažne spone, scena, sekvenca, veza između dva i više kadrova te dužina i redoslijed kadrova u pojedinoj sceni. Tijekom prvog dana radionice sudionici će se upoznati s montažom slike, upoznat će kako se montiraju narativne montažne scene i asocijativne montažne scene. Tu će naučiti poštivanje jasnog kontinuiteta radnje i uspostavljanje tempa i ritma unutar scena i između sekvenci.
Tijekom drugog dana sudionici će se upoznati s montažom zvuka. Tu će naučiti kako pristupiti i stvoriti montažnu kulisu od šumova i glazbe te kako mogu stvoriti određeni dramski efekt zvukom.
Sudionici na radionicu moraju ponijeti:
  • Laptop na kojem će montirati svoje radove (mogu koristiti bilo koji program za montažu)
  • Animirani „sirovi“ materijal koji žele montirati (bilo bi dobro kada bi ponijeli minimalno 10 kadrova); animirani materijali mogu biti bilo kakve vrste
Sredinom ili krajem prvog dana sudionici će raditi na svojim vježbama. Ako sudionici već znaju montirati, bilo bi dobro da pokažu prvi grubi rez filma na kojem rade. Prvi i drugi dan su predviđeni kao praktična radionica u kojoj sudionici rade individualno na svojim radovima.



RADIONICA STOP - ANIMACIJE ZA DJECU


Draga djeco,

Volite animirane filmove? Želite naučiti kako napraviti svoj animirani film? Želite se zabaviti i igrati se uz animirani film?

Prijavite se na radionicu stop-animacije na Baranja animation festivalu!

Pozivamo djecu u dobi od 10 do 12 godina da se prijave na radionicu stop animacije. CILJ je uvesti djecu u tehniku stop animacije, pobuditi radost kreativnog stvaranja u ugodnom ambijentu prirode. Tehnika je to animacije kojom će djeca moći animirati nežive materijale iz okoliša poput kamenja, pijeska, biljaka te ih kombinirati s predmetima i crtežima. Ako djeca posjeduju mobitel s kamerom, slobodno ga mogu ponijeti kako bi fotografiranjem stvarali film, no mobitel nije uvijet. Djeci će biti na raspolaganju razni materijali. Na radionici će se napraviti najmanje jedan zajednički film svih polaznika (kratka forma).
Djeco, želimo da budete veseli i znatiželjni da imate interesa za animaciju i da se želite usput zabaviti!
Voditeljica radionice je Kristina Marić, studentica diplomskog studija Umjetničke akademije u Osijeku, na modulu multimedije. 

Radionica kreće u petak 23. 8. 2013. od 16 sati u prostoru festivala, posebno namjenjen djeci! Detalje pogledajte na linku BAF! raspored!

Roditelji, prijavite svoju djecu na E-mail: baffestival@gmail.com ili dođite u navedenom terminu na radionicu!





Nema komentara:

Objavi komentar